O-I toont cursisten NVC Opleiding Verpakkingskundige de wereld van glasverpakkingen in glasfabriek Leerdam

O-I toont cursisten NVC Opleiding Verpakkingskundige de wereld van glasverpakkingen in glasfabriek Leerdam

Leerdam Cursisten van de NVC Opleiding Verpakkingskundige I bezochten onlangs de glasfabriek van Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) in Leerdam. Doel van het bezoek was de cursisten- die vaak al in de voedings- of farmasector aan het werk zijn - de ontwerp- en commerciële mogelijkheden van glasverpakkingen toe te lichten. Via een rondleiding in de fabriek konden zij ook het productieproces van glasverpakkingen van dichtbij meemaken. 

“Bij het bezoek aan de glasfabriek wisten de meeste cursisten niet hoe glasverpakkingen geproduceerd worden”, vertelt Goos Kers, Batch en Furnace manager bij O-I Benelux. “Het was dan ook fijn hen te laten kennismaken met de manier waarop glas gemaakt wordt en met O-I’s passie voor glas. Ze waren ook onder de indruk van de innovatieve mogelijkheden van glas en de snelheid en flexibiliteit waarmee O-I kan inspelen op veranderende consumentenbehoeftes en -trends. We hopen dat dit een inspirerend bezoek was voor de cursisten en dat zij in de toekomst glas als verpakking zullen overwegen.”

Oscar Faber, Manager Opleidingen en Trainingen bij het NVC: “Niet alle verpakkingsproducenten willen of kunnen hun deuren openstellen voor externen. Toch zijn bezoeken zoals deze voor onze cursisten dé manier om de theorie omgezet te zien in de praktijk. We waarderen daarom de jarenlange samenwerking met O-I en de inzichten die zij onze deelnemers bezorgen in de wereld van de glasverpakkingen." 

Duurzaamheid groeit aan belang

Tijdens het bezoek aan O-I kwamen de cursisten meer te weten over het proces om een standaardfles te verkrijgen of een eigen fles te laten ontwerpen, de technische ontwikkelingsuitdagingen van glasverpakkingen, de doorlooptijd en het transport. Zij konden ook vragen stellen over de unieke eigenschappen en de productie van glas. 

“Maar wat opvalt, is dat we steeds meer vragen krijgen over de duurzaamheid en de milieuaspecten van glas”, vervolgt Sacco Jansen, Account Manager Food & NAB Packaging bij O-I Benelux. “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor consumenten, en dus ook voor de verpakkingsproducenten. Bij O-I lopen er verschillende programma’s om de duurzaamheid van glas verder te verhogen. Maar je hebt ook de gemeenschap nodig om bepaalde doelstellingen te halen. Daarom werken we samen met diverse vakorganisaties om de recycling van glas te stimuleren .”

Contacteer ons
Ilse Derijck Communication consultant, Outsource Communications
Ilse Derijck Communication consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.